HTML

korreláció

van-e összefüggés a dolgok között, vagy minden a véletlenen múlik? kiszámítható a jövő, vagy csak sodródunk?

Friss topikok

Angol fasiszta pártok

2014.01.23. 14:49 pacskerpeti

 

Vona Gábor a hét végén Londonba utazna ...  ha beengedik. Lássuk a Guardian cikkét:

Fascist Hungarian Gábor Vona: not the sort of immigrant we want in the UK

G-bor-Vona-delivers-no-do-011.jpg

The leader of the Jobbik party, the most powerful extreme-right organisation in Europe, says he's coming here to host a forum for Hungarian citizens. Should Theresa May block his entry?

azaz...A magyar fasiszta Vona Gábor: nem az a fajta emigráns, akit az Egyesült Királyságban akarunk.

"Vona Gábor a Jobbik, a legerősebb európai szélső-jobb párt, vezetője azt mondja, hogy főrumot szeretne tartani a magyar állampolgároknak. Vajon a belügyminiszter megakadályozza ezt?"

Az első meglepetés, hogy a neves lap a legerősebb jobboldali pártnak nevezi a Jobbikot, még a Le Pen vezette Nemzeti Frontot is lehagyta ezek szerint. Gratulálunk. :) A második az, ami szintén köztudott Angliában, hogy Marine Le Pen-t a University of Cambridge híres társasága, a Cambridge Union Society a szólásszabadság elkötelezett híve is meghívta tavaly egy előadásra. Simán bejutott az országba, meg sem kísérelték feltartani. Vonától tehát jobban félnek?

Csak a szokásos túllihegés? Elnézve a lenti pártokat és vonulásaikat, az angolok inkább örülhetnének a Jobbiknak. Az minden estre tény, hogy az itthoni médiától semmit nem hallunk ami a világban történik, viszont így sokkal jobban lehet rettegni átalányban és a külföldhöz fordulgatni. Az is látszik, hogy a szélsőséges pártok kezdeti antiszemita beállítottsága lassan átfordul arab ellenességbe, amihez sokszor a zsidó közösségek is társulnak. Úgy látszik, ezt jobban lehet...

Fasiszta, náci jelzők? Ezeket aztán gyakran és könnyen osztogatják. Le Pen is neo-náci egyes újságok szerint. De van, amelyik párt saját magát nevezi annak.

BNPmanifesto1.jpg

Itt van mindjárt a British National Party (BNP).  

Vezérük Nick Griffin. Magukat patrióta, demokrata pártnak nevezik.

"A született britek már csak másodosztályúak hazájukban, nagy a munkanélküliség, amit főleg az idejött külföldiek vesznek el. Míg nem egy nyugdíjas fázik télen, addig a politikusok pazarolják a pénzt a külföldiekre és mega-gazdag bankárokra. Szép városaink már lassan Afrika és Ázsia részeinek tűnnek, az angolok kisebbségbe kerültek. Katonáinkat koporsóban hozzák haza Afganisztánból, viszont muszlim szélsőségesek özönlötték el hazánkat."

bnp_nickGriffin.jpg

 

Fő programpontjuk a bevándorlás megállítása és az EU-ból való kilépés, a brit ember ne legyen második a hazájában, a munka a brit dolgozóknak jár, nemet mondanak az egyesült Európára, angol katonák vissza Afganisztánból, halálbüntetés visszaállítása.

 

 

  

English Defence League Angol  Önvédelmi Liga

EDL_logo.JPGMint ahogy róluk írják: rasszista szervezet, fő tevékenységük az utcai demonstráció a muszlim közösség ellen. Persze őket is illetik a fasiszta, szélsőjobb és cionista(!) jelzővel. Vezetőjük szerint "Izrael a demokrácia fénylő csillaga, ha ők elesnek, mi is elesünk". Jelszavuk: nem adjuk fel. 1.JPG

 

 

 

EDLcamelp.jpg

A napi híreik között szinte csak arab, muszlim kapcsolódású hírek hírek szerepelnek, mint "A tevepisi minden bajra jó" A képen egy arab éppen frissen csapolja az italt.

 

 

 

New British Union

NBU.jpg

Tíz pontjuk közül az első: törvényes és alkotmányos általános választásokon a Brit Fasiszta Nemzeti Egység Kormányának megalakítása. Továbbá: nemzeti érdek, legyen Britannia első az európai nemzetek családjában, tömeges bevándorlásnak megállj, vegyél brit terméket, büntetések szigorítása...

Hosszas értekezések ilyen címekkel: A fasizmus nem nácizmus, vagy A fasizmus a szabadság, A feketeinges mozgalom. 2013-as gyűlésükről videó

... és mint mondják ők az egyedüli reménység, fajuk és nemzetük túlélésére. nbu_vezér_GaryRaikes.JPGElődjüknek a híres British Union of Fascists pártot tartják. Ruhájuk katonai jellegű és milyen más színű lenne, mint fekete, köszönésük a fasiszta szalutálás. Vezérük Gary Raikes, imádja az egyenruhát. 2014-ben tervezik egy híres-hírhedtté vált 1936-os menet megismétlését, amikor kelet London zsidók lakta negyedében masíroztak és összecsaptak baloldaliakkal, anarchistákkal. 

 

Vona Gábor a nemzetközi trenddel szembe menve azt jelentette ki, hogy "az iszlám az emberiség utolsó reménysége". Ma viszont látjuk, hogy a divat éppen a muszlimok hajkurászása. A szélsőségesnek nyilvánított erők sem mindig ugyanazt akarják.

**********************

Európai Nemzeti Mozgalmak, melyek szövetséget kötöttek (AENM)

  • francia Nemzeti Front (Front National, FN) 

  • belga Nemzeti Front (Le Front national, FN)

  • az olasz Háromszínű Láng (Movimento Sociale Fiamma Tricolore, MS-FT)

  • svéd Nemzeti Demokraták (Nationaldemokraterna, ND)

  • Jobbik

  • Brit Nemzeti Párt (British National Party, BNP) 

  • spanyol Köztársasági Szociális Mozgalom (Movimiento Social Republicano, MSR)

  • portugál Nemzeti Újjászületés Pártja (Partido Nacional Renovador, PNR)

  • az Összukrán Szabadság Unió (Всеукраїнське об'єднання «Свобода»)

Jelezte csatlakozási szándékát az osztrák Szabadságpárt is.

21 komment

Címkék: szélsőséges angol fasiszta pártok bnp Vona nbu Griffin edl Raikes

A bejegyzés trackback címe:

https://korrelacio.blog.hu/api/trackback/id/tr195777569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Oscar Schmidt 2014.01.23. 19:18:41

Hülyék ezek. Miért lenne Vona bevándorló? Legfeljebb beutazó. Ha hagyják.

Attila64 · www.sagaontour.ca 2014.01.23. 19:21:32

Nyilván a nagy GB-ben is a zsidó újságok döntik el, hogy ki a náci... ki más lehetne erre felkent?

Brix 2014.01.23. 19:26:14

A nyugat-európai fasiszták már régen nem a zsidókat gyűlölik elsősorban ,hanem a feketéket és az ázsiai bevándorlókat.
A fasizmus egyre jobban terjed Európában, mivel a legegyszerűbb és legradikálisabb válaszokat adja az egyre növekvő társadalmi problémákra

Csoky113 2014.01.23. 19:33:47

@Brix: Baszki..Évek óta ezt az egyenszöveget nyomjátok.. Ok, legyen egyszerű és radikális válaszok erről a részről.. És A Ti oldalatokról érkezik a rettegésen és nácizáson kívül valami?? Még őszinte szembenézés, magának a problémának a felfedezése sem!! Akkor mire ez a rettegés? Vagy a liberalizmus erről szól?? A problémák elfedése, fel nem ismerése? Tele a tököm az ilyen rendkívül okos, felsőbbrendű dumákkal, az egyszerű hétköznapi emberek ha mást választ nem kap, akkor legalább az ilyen válaszokkal fogja magát "megnyugtatni".. mert más le sem szarja..

Brix 2014.01.23. 19:54:39

@Csoky113: Nem állok egyik oldalon sem, de nem látom a szélsőjobboldal megoldási javaslatait a valóban létező problémákra mint: stagnáló gazdaság, növekvő munkanélküliség, növekvő társadalmi egyenlőtlenségek. Ez van az egész világon, mindegy hol mit hazudnak a statisztikák...Emberek milliói azért menekülnek Nyugat-Európába, mert a globális gazdasági rendszer erre kényszeríti őket, de a fejlett világ széles tömegei is meg vannak rogyva anyagilag, ezért a fasiszta nézetek jó táptalajra találnak...

Csoky113 2014.01.23. 20:00:55

@Brix: Hurrá.. És valami megoldás? Mármint az általad egyszerű és fasiszta válaszoknak hívottakon kívül???

arisztokrata 40+ 2014.01.23. 20:29:17

És ha belegondolunk , bizonyos szervezetecskék komoly munkával küzdik be magukat egy cikkecske erejéig a Guardian-ba.
Vonának ingyen volt.
Okos, nagyon okos ...

KopaszMercis 2014.01.23. 20:42:16

Sosem értettem én a buta szegény embereket… miért baj az, ha nevén nevezzük a dolgokat? Miért baj az, ha beismerjük hogy a különbség ami van a mai parlamenti pártok között max abban adódik, hogy hogyan és mennyire rasszisták? Miért baj, ha valakit aki szélsőségesen fajgyűlölő azt le faszisztáznak, náciznak? Kit érdekel? Az és kész.

Azon meg már tényleg nem birok napirendre térni, hogy a fidesznél már csak a jobbik nagyobb kommunista… az mszpről ami ugye az mszmp utódpártja pedig ne is beszéljünk. De miért baj, ha ezt kimondjuk? Miért sértődnek vérig? Mindegyik komcsi balkán cigány család sajra, perse hogy büdös paraszt keleteurópai balkán cigányfattyakkal van tele a parlament. Pláne a legprimkóbb komcsi pártja az egész gyülekezetnek, a Jobbik. Sosem láttak más példát maguk előtt, lecsúszott szar bunkók. Miért várjuk el tőlük hogy ne legyenek azok? Azok és kész! Legyenek rá büszkék. "Igen, bár tanulhattunk volna az orosz elnyomásból, de mi nem tanultunk, na és? A szavazóink sem, tehát nekünk sem kell."
Arról meg már ne is beszéljünk, hogy az egyetlen lebukott korrupt zsidó politikust is a Jobbik Kommunista Munkáspártnak köszönhetjük. Az SzDSz-ben (és az MSZP-ben szintúgy gyakorlatilag) más sem volt mint szemét korrupt zsidó politikusok, és pont a jobbikból buknak le? Csóórikáim… ezt bazd meg kitalálni nem lehet.

Dr. Valentin Narcisse 2014.01.23. 21:04:30

Mondjuk ott kezdődik a probléma, hogy úgy használja valaki a "fasiszta" jelzőt, hogy leghalványabb mértékben sincs tisztában a jelentőségével, összekeveri a rasszistával, a nemzetszocialistával (=náci). Nagyobb tévedés, mint a szocializmust keverni a kommunizmussal, mert míg a nemzetszocialista rendszer vett át fasiszta elemeket, addig a szocializmusnak deklaráltan a kommunizmus elérése a célja. Tanulatlanok, illetve a szocialista rendszerek által politkai okokból felállított hamis szótáron nevelkedett, buta, egysíkú emberek. Mindettől függetlenül a Jobbik sem nem nemzetszocialista, sem nem fasiszta párt. Belső működését tekintve a Jobbik demokratikusabb sok más pártnál, és egy-két megkérdőjelezhető kommunikációs húzástól eltekintve (amivel azonban azonos mértékben antidemokratikusak megtalálhatók Gyurcsány, Bajnai, Fodor, Orbán, és szinte bárki érvkészletében) egy demokratikus párt. A rasszizmust ráhúzzák, mert tabu témákat boncolgat, mert elkülöníti a romákra jellemző bűnelkövetési módokat, és kijelenti, hogy a tisztességes embereket támogatja (legyenek azok romák, zsidók, norvégok, vagy bármilyen etnikumúak), szemben az agresszív kisebbséggel. Kényelmesebb egy kiló tésztáért szavazatott venni és lerasszistázni, aki nem így tesz. Nevetséges, és szánalmas az a lejárató kampány, ami a Jobbik ellen folyik, és ami a kétbites nettrollok érv-, és szókészletéhez előre gyártott paneleket ad. Önálló gondolat nulla, de a vélt szellemi fölényt azért bizonygatni kell ugyebár. A valóságban meg a Jobbik mögött áll rengeteg közgazdász, mérnök, jogász, orvos, üzletember, szociológus, egyetemi tanár, és sok egyéb értelmiségi, akik nem mernek megszólalni, mert tudják, hogy akár egzisztenciájukat is elveszíthetik miatta. 3-4-5 diplomás emberek, akiknek be van fogva a szája. Ők is a Jobbik. Ők nem fasiszták. Ők nem nemzetszocialisták. Ők tisztességes magyar emberek.

Kmg42 2014.01.23. 21:12:48

Nincs is szebb mikor erőszakkal és gyűlölettel lépnek fel az erőszak és gyűlölet ellen... csak persze aki eleve erőszakos és gyűlölködő, attól ezt várom el no de a másik? Az csak egy képmutató pöcs.

Amúgy nem értem hogy mi a valós félelem alapja annak ha valakit lefasisztáznak vagy rasszistáznak? Most tényleg attól tart valaki is hogy újra deportálások lesznek? Vagy szimplán csak sakkban lehet vele tartani a gyengébb jelleműeket?

Amúgy sem értem hogy mi baj a fasizmussal? Mert régen embereket öltek meg a fasizmus zászlaja alatt? No és a keresztény egyház keresztje alatt hány száz ezer ember veszett oda a háborúk és üldöztetések végett?? Vagy az a baj hogy a fasizmus kirekesztő? Könyörgöm, minden ideológia és párt kirekesztő. A kapitalizmus kirekeszti a kommunizmus, a kommunista utálja a tőkést, a jobbos a balost a kövér a soványat és így tovább...

Szóval ez az egész egy modern kori boszorkányüldözés jó nagy füsttel.

==T== 2014.01.23. 21:33:03

A wiki szerint a Guardian-es cikkszerző, aki leginkkább ajvékolt Vona ellen valami LGBT aktivta meleg pasas.

Amúgy érdekes, hogy ezeknek a briteknek az amúgy zömmel dolgozó kelet-európaiakkal van a legnagyobb baja, nem pedig a segélyen élő, Londont felgyújtó harmadik világbeli csőcselékkel.

Mondjuk mivel Vona EU állampolgár, nem tudom milyen alapon tiltanák meg a beutazását.

wallenberg8805 (törölt) 2014.01.23. 22:09:35

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

A liberális demokráciában a liberálisoknak mindent szabad, a többieknek meg csak azt szabad ami a liberálisokat nem zavarja.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Tapmancs 2014.01.23. 22:16:08

@Csoky113: Persze hogy van. Míg több segílyt!

2014.01.24. 00:09:12

@==T==: Érdekes kérdések merülnek itt föl: ki akarja megtámadni Vonát angliában? Hagyjuk már ezt a hülyeséget. Inkább azon kéne turbózni magát , hogy az oroszok a spájzban vannak.
Egy kurva szót nem szól arról, hogy lepaktált O. V. az orosszal!
Van egy kis tudathasadás, azt hiszem. Jobboldali, de támogatja az arabokat. Mert zsidóellenesek. Hülye ez, mit gondol, az arabok mit tennének velünk, ha ide jöhetnének?

wallenberg8805 (törölt) 2014.01.24. 00:13:46

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Vona nem azt akarja hogy az arabok ide jöjjenek, hanem azt hogy maradjanak otthon és távolból legyünk barátságban velük. A barátsághoz nem szükséges oda menni a másikhoz, az távolból is működik.

gin74tonic 2014.01.24. 02:51:49

@==T==: mert a schengeni orszagoknak nem tagja GB - igy megvalogathatja kit enged be.

nezzunk szembe azzal hogy 2018, 2022ben biztossan a Jobbik lesz kormanyon: a fiatal szavazok kozott 37%-n (!!!) all.

Kerdes hogy jo lesz e az nekunk ha Vona lesz a miniszterelnok. MIndenesetre o meg nem volt, ez mellette szol.

gin74tonic 2014.01.24. 03:12:40

@Könnyen elkaptuk, uram!: hogy hogy ki??? A Temzen feluszo ellenseges bekaemberek akik urgeborbe vart voroscsillagot tartanak a szajukban... ilyet kerdezni!! ( es felhaborodottan iszik egy sort, majd visszaul a laptop ele ) Vonat MINDENKI meg akarja tamadni mert.. ( es berugva elalszik )

bontottcsirke 2014.01.24. 06:45:08

Ja lehet fasisztázni a luxusnegyedből úgy, hogy a bejárónő bevásárol, nem érintkezem a prolikkal, meg luxusutakra megyek. Itt is a rózsadombi demokrácia pofázik az elfogadásról meg integrált oktatásról, aki amerikai iskolába járatja a gyerekeit. Költözzön az avasra meg ózdra, meg bicskére. Megnézem mekkora demokrata lesz.

bontottcsirke 2014.01.24. 06:46:36

@Brix: És mégis milyen komlikált válaszokat kéne adni a növekvő bűnözésre?
süti beállítások módosítása